Skip to main content

Brandertechnologie

Aquasteam beschikt over een zeer uitgebreide en ervaren afdeling brandertechnologie. Door de nauwe samenwerking met verschillende branderleveranciers, keuringsinstanties en bovenal de gedegen eigen kennis, welke door de jaren heen is vergaard, zijn wij in staat uw branderinstallatie(s) uitstekend  te onderhouden.

In het kader van de wet Milieubeheer mogen de werkzaamheden aan industriële stookinstallaties met een nominaal vermogen van 100 kW of meer uitsluitend worden uitgevoerd door bedrijven welke gecertificeerd zijn door “Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud aan Stookinstallaties” afgekort SCIOS. Aquasteam is in het bezit van een dergelijk SCIOS-certificaat en kan alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren welke betrekking hebben op scope 2 tot en met 7.

Enerzijds leveren en installeren wij verschillende merken nieuwe branders voor allerlei industriële toepassingen terwijl wij anderzijds het onderhoud, de verplichte keuringen en de emissiemetingen van bestaande branders verzorgen.
Daarnaast heeft Aquasteam veel essentiële branderonderdelen op voorraad waardoor onze 24-uurs storingsdienst adequaat kan functioneren en een eventuele stilstand veroorzaakt door branderstoringen vaak tot een minimum beperkt blijft.

Onze brandertechnische werkzaamheden beperken zich niet enkel tot stoom-, heet- en warmwaterketels.
Branders behorende bij spanraamdrogers, wasdrogers, bakovens, droogovens  en zweefdrogers zijn slechts een kleine greep uit het totale assortiment van branderinstallaties welke momenteel door ons onderhouden worden.

Vanuit onze eigen engineering kunnen wij u van dienst zijn met de levering, installatie, service en onderhoud van alle branderinstallaties. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies en optimalisatie aangaande de gehele stookinstallatie en eventueel het bijbehorende productieproces.

Onze brandertechnische activiteiten zijn globaal in de volgende groepen te verdelen:

  • Nieuwe branders
  • EBI/PI/PO
  • Industriële branders
  • 24-uurs storingsdienst
  • Meet- en regelsystemen