Skip to main content

Waterontharders

Het suppletiewater en het ketelvoedingswater dienen aan de strikte eisen van de ketelfabrikant te voldoen. In de praktijk betekent dit dat het suppletiewater o.a. ontdaan moet zijn van kalk ; < 0,1°D. Kalkafzetting in de ketel heeft namelijk niet alleen een negatieve invloed op het rendement van de installatie maar kan ook zeer nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van het druklichaam.

Aquasteam levert waterontharders en alle aanverwante randapparatuur benodigd voor het conditioneren van het suppletie- en ketelvoedingswater waarbij wij u behulpzaam kunnen zijn bij de selectie van de juiste componenten, de installatie en de inbedrijfname hiervan.

De waterontharders, waarvan de besturingskop van het fabrikaat “Fleck” is, worden in de zogenaamde duplex uitvoering geleverd en zijn verkrijgbaar in vele verschillende capaciteiten. Een installatie bestaat veelal uit twee harsflessen, een besturingskop en een zoutvat. Eén harskolom is in bedrijf terwijl de andere fles “regenereert” waardoor er continu onthardwater geleverd kan worden. Een automatische bewaking op de resthardheid kan eventueel middels een testomat-installatie geschieden.

Een kleine greep uit ons assortiment:

  •  Duplex waterontharders (Fabrikaat Fleck)
  •  Testomat-installatie
  • Testsets en test vloeistoffen
  •  Doseerpompen
  •  Fijnfilters
  •   Puls watermeters

 

Bent u op zoek naar een waterontharder of andere waterbehandelingsapparatuur neem dan gerust contact met ons op.