Skip to main content

Condensor

Een condensor wordt door middel van een T-stuk parallel aan de huidige rookgasafvoer van de stoomketel aangesloten. Het toestel is voorzien van een condensbak en van een eigen schoorsteendeel. De geïntegreerde rookgasdraaikleppen maken het, afhankelijk van de warmtevraag, mogelijk om de installatie met of zonder warmte-terugwinning te bedrijven hetgeen tevens de bedrijfszekerheid verhoogd.

Door gebruik te maken van warmte-terugwinning uit de rookgassen wordt met een condensor of “vreemd” productiewater of het suppletiewater alvorens dit aan de voedingswatertank wordt toegevoegd in temperatuur verhoogd. Afhankelijk van de temperatuur van het toegevoerde water treedt er condensatie van de rookgassen op; rookgassen na koeling < 57°C.

Het toestel wordt gefabriceerd en afgenomen volgens de van toepassing zijnde module binnen de Europese richtlijn voor drukapparatuur PED 97/23/EC en geleverd met alle bijbehorende documentatie en certificaten.

Met de industriële condensor welke Aquasteam als turn-key project voor u kan installeren is het zonder meer mogelijk 10% - 12% op het huidige gasverbruik van uw installatie te besparen.